Belföld

Orbán elárulta ereje titkát

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2014. 10. 12. 12:22

Orbán Viktor – aki fél 12 előtt pár perccel érkezett a szavazókörbe feleségével, Lévai Anikóval – azt mondta: Magyarország egy demokratikus jogállam, az emberek állást foglalnak arról, kiket szeretnének látni a városok, falvak, megyei közgyűlések élén.

“Azt remélem, hogy akiket oda megválasztanak, azok kellő támogatottsággal végezhetik a munkájukat, vagyis hogy a nap hátralévő részében sok magyar választópolgár megy el” szavazni – hangsúlyozta, a választási részvételre buzdítva azokat, akik még nem voksoltak. A mozgósítás sikerességét firtató kérdésre Orbán Viktor úgy válaszolt: “ha mindenkit úgy mozgósítottak, mint engem, akkor nagy baj nem lehet”.

“Nekünk van egy nagy közösségünk (…), ez egy harcban edződött közösség, méghozzá a vereség okozta harcban edződött közösség. A 2002-es parlamenti választás elvesztése után a polgári, nemzeti és keresztény érzelmű emberek egy nagyon erős politikai közösséget hoztak létre. (…) Amikor bármilyen közös ügyéről van szó az országnak – ez lehet egyébként egy békemenet, lehet egy nemzeti ünnep, de lehet éppen egy választás is -, ez a közösség mozgósítja saját magát. Ez a mi politikai hátországunk legnagyobb ereje” – mondta a pártelnök-miniszterelnök.

Mint mondta: a közvélemény nagy többségének igényét kielégítő döntés volt a politikusok létszámának felére csökkentése. A következő időszakban majd kiderül, lehet-e fele annyi politikussal is irányítani az ország életét – tette hozzá, jelezve, ő abban bízik, hogy ez lehetséges.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.