Belföld

Jobbik: egyszer Budapesten is “felébrednek” az emberek.

Staudt Gábor úgy fogalmazott: “nem a kisebbik rosszat kell választani, hanem a Jobbikot”, felkészültek a város vezetésére. Megjegyezte: ha nem nyerik meg a választást, akkor is fontos, hogy a második erő tudjanak lenni.

A főpolgármester-jelölt a párt jelöltjei és meghívott vendégei előtt arról beszélt: minden ellenfelével szemben aggályai vannak. Értékelése szerint látható, hogy az elmúlt négy évben valami elindult Budapesten, de azt inkább karbantartásnak tartja, mintsem fejlesztésnek. Hozzátette: az elszámoltatás elmaradására nehéz magyarázatot találni. Emellett bírálta azt is, hogy a Demszky-korszak több szereplője pozícióban maradt Tarlós István mellett.

A politikus felidézte Falus Ferenc jegesvizes videóját, és kuriózumnak nevezte az őt követő Bokros Lajost, aki szavai szerint inkább bankár, mint politikus és a “világbankos haverjain kívül senki nem tartja sikersztorinak” a pénzügyminiszteri tevékenységét. Staudt Gábor szerint Bokros Lajos 2011-es tervei az IMF kívánságlistáját összesítik, s nem lehet ezeket az értékrendeket összeegyeztetni semmivel.

A főpolgármester-jelölt a résztvevőknek részletesen ismertette választási programját is.

Volner János, a Jobbik Budapestért felelős alelnöke azt emelte ki: a párt valamennyi jelöltje bizonyította felkészültségét és szakmai alkalmasságát, a mögöttük álló szakmai stábot pedig tovább erősítik a jövőben.

Értékelése szerint az elmúlt 25 évben hiánycikk volt a becsületes politikus és a fejlesztési szemlélet, ugyanakkor a regnáló jobbikos polgármesterek igazolták, hogy a rend megteremtésével fejlődési pályára lehet állítani a településeket.

Volner János kitért arra is: a pályázati források területén szökőkutak, térkövek és virágágyások helyett munkahelyteremtésre lenne szükség.

Szilágyi György, a Jobbik budapesti elnöke azt mondta: őszintén kell beszélni a problémákról, egyszer Budapesten is “felébrednek” az emberek. Álláspontja szerint a Jobbik erősödését nemcsak a mérések mutatják, hanem az is, hogy személyes tapasztalatai szerint megszűnt a velük szembeni elutasítottság, az emberek rájöttek, hogy “ezek nem olyanok, mint amit mondanak róluk a tévében”.

Az ellenzéki párt budapesti elnöke kiemelte, a Demszky-korszak utolsó ciklusában 6 milliárd forint büntetés és 98 milliárd forint veszteség érte a fővárosi önkormányzatot a közbeszerzések miatt, míg a mostani ciklusban – a közbeszerzési bizottság jobbikos vezetése mellett – mindkét érték nulla volt.

Az elnök bejelentette: a Jobbik már vasárnap megkezdi az aláírásgyűjtést az újpesti időközi parlamenti választásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik