Belföld

Nyarat idéz az ősz

25 fok feletti csúcshőmérsékletek várhatóak az elkövetkezendő napokban. Csapadékra nem kell számítani.

Pénteken az ország nagy részén derült vagy gyengén felhős, napos időre számíthatunk, a ködfoltok délelőtt feloszlanak, északnyugaton, északon viszont helyenként tartósan megmaradhat az alacsonyszintű felhőzet. Csapadék nem lesz. A délies szél többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 27 fok között várható, de a tartósan felhős területeken kevéssel 20 fok alatt valószínű. Késő estére többnyire 11 és 18 fok közé hűl le a levegő – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Szombaton északon alacsonyszintű felhőzet, illetve ködfoltok képződnek éjszaka, amik napközben feloszlanak. Derült, napos idő várható országszerte. Csapadék nem lesz. A déli szél időnként megélénkül, északnyugaton néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható.

Vasárnap is képződnek ködfoltok és alacsonyszintű felhőzet az éjszaka északon. Ezt követően derült,  az előző naphoz hasonló derült, csapadékmentes időre számíthatunk. A szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

A jövő héten folytatódik a hétvégi kellemes időjárás többnyire 20-26 fok közötti csúcsértékkel, várhatóan csütörtökig nem kell csapadékra számítanunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik