Belföld

Hadat üzentek a szójának Kaposváron [x]

Szójamentes, valamint számos más adalékanyagot mellőző termékeket készít szeptembertől a kaposvári húsfeldolgozó.

Jelentős mértékben átalakította készítményei összetételét a kaposvári Kométa ’99 Zrt., a cég termékei szeptember elsejétől a hazai élelmiszeriparban szinte egyedülálló módon szója-, glutén-, laktóz- és tejfehérje-mentesek. A húsipari vállalat termékeiben a hús aránya a korábbiaknál és a piacon kapható legtöbb hasonló termékeknél jóval magasabb lesz, már csak azért is, mert a máshol széles körben használt szóját is száműzik a gyártási folyamatból a márkatermékeiknél – nyilatkozta a cég olasz vezetője, Giacomo Pedranzini. A kaposvári vállalat régóta Magyarországon élő ügyvezető igazgatója a termékfejlesztés okaként elmondta: a lépéssel azt szeretnék elérni, hogy a minőségre, a felelős táplálkozásra hívják fel a figyelmet.

„A lépés azért is fontos, mert a fogyasztók is egyre tudatosabbak, és a minőséget, a magyar termékeket, az egészséges élelmiszereket keresik. Fontos tényező az ár, ezért minden feldolgozónak a versenyképes működésre kell törekednie, de ma már számos más tényezőt is figyelembe kell vennie egy felelős húsipari cégnek” – tette hozzá Giacomo Pedranzini.

Az ügyvezető a hazai élelmiszerpiacon jelentősnek számító hírt szeptemberben, a Coop Rally kaposvári állomásán jelentette be először. A szakmai rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a jó minőségű magyar élelmiszerek fontosságára.

—————————————————————————————————————————–

A COOP üzletlánc 2006 óta szervezi meg minden év szeptemberében a Coop Rallyt, amely gyárlátogatások, termékbemutatók, ügyességi feladatok keretében a figyelem középpontjába állítja a hazai termeléssel kapcsolatos kérdéseket, bemutatja a meglátogatott minőségi termékeket előállító és feldolgozó cégeket.
Az eseményhez évről évre csatlakozik az FMCG gyártók legjava, a több mint 80 autóval induló program fővédnökségét Dr. Fazekas Sándor miniszterségének minden évében vállalta.
Az elmúlt nyolc évben a szakmai program során 70 helyszínre – élelmiszergyártókhoz és COOP tagvállalathoz – látogatott el a mezőny, rávilágítva arra, hogy a minőségi hazai termelés ellenőrzött, munkahelyet teremt, élénkíti a gazdaságot és hozzájárul a tradicionális élelmiszerek fennmaradásához is.

——————————————————————————————————————————-

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik