Belföld

Zuschlagot helyi szinten is használja a Fidesz

„Azt gondolom, hogy egy városnak mindig az tesz jót, ha a kormánnyal jó kapcsolatban van. (…) Beruházások kellenek, pénz kell, erre pedig a szocialistáknak semmi esélye. Ezt ők is tudják, nem véletlen nem MSZP-s színekben indul Jekő Attila polgármester. De az SHT (Sikeres Halasért Társaság – a szerk.) ugyanaz, csak más köntösben” – jelentette ki a szerdai Halasi Tükörnek adott interjújában Zuschlag János, aki hosszan fejtegette, miért nem szabad a Fidesz kihívóira szavazni.

Az interjú szövege egyébként hibás, hiszen Jekő Attila nem polgármester, hanem a SHT polgármesterjelöltje. A várost jelenleg a Jövőnk, Halas szervezetet képviselő Gyovai István vezeti, igaz, neki is van köze az SHT-hoz, a társaság őt indítja az egyik egyéni választókerületben. A Fidesz Fülöp Róbertet indítja október 12-én Kiskunhalason – derül ki a hvg.hu cikkéből.

Az interjú felzúdulást keltett a Halasi Tükörnél: tiltakozásképpen a megjelenés ellen felmondott a főszerkesztő-helyettes, Kohout Zoltán. Szerzőként a lapban „S” van megjelölve, de Kohout azt mondta a hvg.hu-nak, az interjút maga a főszerkesztő, Supka Éva készítette. Supka idén került a lap élére, épp a hetilapot 1994-től irányító Kohoutot váltotta, akit a tulajdonos lefokozott helyettesnek. Az SHT azzal támadta közleményében Supkát, hogy ő „Fidesz-cenzor”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik