Belföld

Tarlós túl sok füstölt húst evett

Tarlós István főpolgármester az Indexnek elmondta: felhívta őt Demszky Gábor, aki közölte vele, hogy „te fogsz nyerni, de én Bokros Lajost fogom támogatni”.

Beszélt arról is, hogy kész minden forintért megharcolni, egyenesen Orbán Viktornál. „Nem ugyanabban a székben ülünk. Az alapkérdések közül sok mindenben egyetértünk, de a Budapestről alkotott elképzeléseink nem biztos, hogy pontosan fedik egymást” – fogalmazott a főpolgármester, aki belátta, hogy középtávú elképzeléseire (barnamezős övezetek visszaszerzése a város számára, másik a Duna-partok rendezése, egy szociális városrehabilitációs program elindítása) nincsen meg a pénz. „Persze hogy nincs meg. Mikor volt meg? Még a következő évi költségvetést sem meri senki pontosan megbecsülni, nemhogy 6-7-8 évre pontos számokkal és sorrendekkel gondolkozzék”.

Az út, az igazság és az élet

Az Index újságírói szembesítették azzal is, hogy ahol a sajtótájékoztatókat tartja, a pulpitus mögött ez a latin felirat olvasható: Ego sum via veritas et vita. Tarlós beismerte, hogy eddig nem vette észre a szöveget, viszont egykori latinosként csípőből lefordította: Én vagyok az út, az igazság és az élet.

„Ha bárki a személyemre vonatkoztatná, azt visszautasítom, mert hogy én hiszek abban, akire ez vonatkozik, és nemigen szeretném magam hasonlítani hozzá” – így kommentálta a feliratot.

Feltették neki azt a kérdést is, hogy mi volt az, amit megbánt az elmúlt négy évben. Válasz: „Túl sok füstölt húst ettem”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik