Belföld

Karácsony pert nyert a Magyar Hírlap ellen

Keddi elsőfokú ítéletében helyreigazításra kötelezte a Fővárosi Törvényszék a Magyar Hírlapot, mert a lap 2014. szeptember 4-i számában valótlanul állította, hogy Karácsony Gergely II. kerületi lakásának eladását követően azt közpénzből visszabérelte - írja az Együtt PM közleményében.

A pártszövetség emlékeztet, hogy a lap szerint a lakást eladta Karácsony Gergely, de közpénzen valójában ezt vissza is bérelte. A cikkhez nagyméretű fénykép is készült, de a fénykép elkészítésekor az Együtt-PM szerint a szerzők arra sem “vették a fáradságot”, hogy a kaputelefonon ellenőrizzék, hogy valóban ott lakik-e Karácsony Gergely, valamint őt magát sem keresték.

A valóságban Karácsony Gergely és családja 2011 végén értékesítette a lakást és ezt követően máshol kerestek maguknak albérletet, ahol azóta is laknak – áll a közleményben.

Az Együtt-PM szerint az újság három nappal a cikk megjelenése után interjút készített Karácsonnyal, de ebben a lap készítői nem ismerték el, hogy a cikk “kitalációra épült”, ezért Zugló polgármesterjelöltje a per megindítása mellett döntött.

Elsőfokú ítéletében az eljáró bíróság helyt adott a keresetnek és helyreigazításra kötelezte a lapot – közlik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik