Belföld

Gyurcsány: a legrosszabb Bokros jobb, mint a legjobb Tarlós

Gyurcsány Ferenc szerint a demokratikus ellenzék nem ér el áttörést az önkormányzati választáson, de meg fogja erősíteni politikai pozícióját, a DK pedig a választás egyik győztese lesz mondta a Demokratikus Koalíció elnöke a főváros XXII. kerületében egy lakossági fórumon.

Bűncselekménnyel vádolja Orbánt

Úgy véli jobb eredményeket fognak elérni, mint 2010 őszén. Budapesten megduplázza polgármesterei számát az ellenzék, vidéki pozícióit is megtartja, és jó néhány várost elhódít a Fidesztől.

Gyurcsány bírálta a miniszterelnököt, mert szerinte Orbán Viktor azt vallja: “aki nincs velünk, az nincs”. A politikus elmondása szerint a kormányfő Makón arról beszélt, hogy akkor fejlődhet a város, akkor kap 20 milliárd forintot, ha az ő jelöltjét választja. Gyurcsány Ferenc ezt választási csalásnak, bűncselekménynek ítélte. “Mi ez, ha nem közpénzek tudatos választási csalásra való felhasználása?” – kérdezte.

Szerinte nem lehet véletlen, hogy egymás után robbannak ki a Fidesz vezető politikusainak lakásbotrányai, a miniszterelnökről pedig azt mondta: több száz milliós vagyona megmagyarázhatatlan.

A kormánypártban a bűn nem kivétel – folytatta -, hanem a rendszer működtetésének alapja, és azért nem buknak meg, mert kéz kezet mos. Hozzátette: a felelősségre vonás szerinte az igazságszolgáltatás dolga, bírálta ugyanakkor Polt Péter legfőbb ügyészt, hozzátéve: ő menti a legnagyobb politikai gazembereket.

A volt miniszterelnök sérelmezte azt is, hogy a kormány – idén először – nem hozta nyilvánosságra a jövő évi költségvetés számait szeptember végéig, csupán az önkormányzati választás után.

„Ne tessék finnyáskodni!”

Bokros Lajos mellett szólva azt mondta: számára nem okoz gondot a támogatása, mert tisztességes demokratának tartja, aki hatalmas ívű politikai pályát járt be. Szerinte ha Horn Gyula számára jó volt pénzügyminiszternek, “akkor az MSZP számára is jó tud lenni budapesti főpolgármesternek”.

Elismerte, hogy a jelenlegi főpolgármesternek van támogatottsága Budapesten, ezért tartja politikai értelemben felelőtlennek azt, aki nem látja be, hogy a legjobb, ha “egy demokrata jelölt” indul Tarlós István ellen. “Ne tessék finnyáskodni. A legrosszabb Bokros jobb, mint a legjobb Tarlós.”

A fórumon Gréczy Zsolt, a DK kerületi polgármesterjelöltje a Duna-part fejlesztéséről, az utcák akadálymentesítéséről, Budafok városközpont fejlesztésének szükségességéről beszélt. Megválasztása esetén a helyi vállalkozásokat is munkához juttatná. Őket a többi között előnyben részesítené a helyi pályázatokban és segítené a helyi lakossággal való kapcsolatuk kialakítását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik