Belföld

Durvul a vénasszonyok nyara

Egyre melegebb napok jönnek: a hét második felében egyre több helyen várható 25 fok.

Szerdán a hajnali pára- és ködfoltok megszűnése után délebbre ismét többórás napsütésre számíthatunk, az északi területeken fátyolfelhők mellett időnként megjelenhetnek vastagabb felhők is, gyenge szitálás is előfordulhat. Élénk, nyugaton, északnyugaton erős lökések kísérhetik a délies szelet. Hajnalban 7-12 fok várható, délután 16-24 fokig melegszik fel a levegő – derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Csütörtökön országszerte szinte mindenhol a napsütésé lesz a főszerep, északon is kevesebb felhő lesz az égen, csapadék nem várható. Többfelé élénk délies szél várható, de délutánra 19 és 25 közé emelkedik a hőmérséklet. Hajnalban ismét képződhet pára, köd.

Pénteken is sok napsütésre, csapadékmentes időre van kilátás, inkább csak északon jelenhetnek meg időnként felhők az égen. Ismét több helyen megélénkülhet a légmozgás, de kellemesen meleg időben lesz részünk, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 25 fok között alakul.

Hétvégén is sok napsütés, csapadékmentes idő várható.  Szombaton helyenként még továbbra is élénk lehet a szél. Az enyhébb hajnalokat követően napközben 21 és 25 fok közé melegszik a levegő. Helyenként párásak, ködösek lehet a reggelek. Vasárnap a hőmérséklet legalacsonyabb értéke 8, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 25 fok között várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik