Belföld

Paks: megdöbbentő és tűrhetetlen események

Megdöbbentő és tűrhetetlen folyamatok zajlanak most a paksi önkormányzatban Kozmann György paksi polgármesterjelölt (Fidesz-KDNP) szerint. Az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja, rettegésben tartják már a hivatalnokokat is.

Állítása szerint példátlan, és a demokratikus jogokat, a választás és a szabad véleménynyilvánítás jogát semmibe vevő durva kirohanást intéztek a napokban egy köztisztviselővel szemben a Polgármesteri Hivatalban.

Kirúgtak egy fideszest

Tudomására jutott, hogy egy Fidesz szimpatizáns tisztviselőt, nyíltan felvállalt politikai nézeteiért, valamint közösségi portálokon megírt véleményéért cserébe kirúgták állásából. Hogy kiről van szó, azt nem nevesítette.

A történtek szerinte nyilván nem magyarázhatók másként, mint a most leköszönő városvezetés bosszújaként. Azért, mert a Fidesz az eddigi városvezetéssel szemben egy új korszakot, a paksiak érdekét kívánja képviselni. Véget kívánnakvetni néhány magáról megfeledkező és magának mindent megengedő politikai kalandor ámokfutásának – tette hozzá.

Azt írta, nem hagyhatja szó nélkül, ha 2014-ben, Európa közepén magukat kiskirályoknak gondoló vezetők embereket nyomorítanak meg véleményük miatt.

Úgy gondolja, hogy a szabad véleménynyilvánításhoz való jogot Alaptörvényünk biztosítja. A paksi munkavállalókat pedig szeretné megnyugtatni, hogy – legyen bármi is a választások eredménye október 12-én – a Fidesz paksi szervezete, képviselői és jómaga mindig, minden körülmények között fel fognak lépni a hasonló esetek ellen, a szabad véleménynyilvánítás védelme érdekében.

Kozmann György kétszeres olimpiai bronzérmes, többszörös világ- és Európa-bajnok kenus egyébként nem először indul a polgármesteri posztért, már 2010-ben is próbálkozott.

A jelenlegi polgármester

Hajdú János, 1988-ban Dávid Ibolyával együtt alapította meg az MDF Tolna megyei szervezetét. 2006. áprilisában kilépett az MDF-ből és ősszel már maga mögött tudhatta a Fideszt. Ekkor választották meg először Paks polgármesterének. Négy évvel ezelőtt az újraválasztási kampányát a Fidesz és a KDNP egyaránt támogatta – írta a Gépnarancs.hu.

Ma már viszont nemcsak hogy kihátrált a polgármester mögül a Fidesz, de éles kritikát is megfogalmaztak vele szemben. Kozmann György bemutatása alkalmából Bordács József, a Fidesz helyi elnöke így fogalmazott: – Eddig egyszemélyes városvezetés zajlott, a frakcióüléseken is több ízben kerekedett vita amiatt, hogy nem minden esetben a lakosság akarata érvényesült. Az elmúlt időszakban komolyan csorbultak a paksi vállalkozói érdekek – tette hozzá a lap beszámolója szerint. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik