Belföld

Az USA-nak ezentúl a Századvég fog magyarázni

Négy évig az ő dolguk lesz, hogy a magyar kormány döntéseiből következő politikai üzeneteket artikulálják többek között az amerikai kormányzat felé.

Tavaly még a Fellegi Tamás volt fejlesztési miniszterhez köthető pályázó látta el a megtisztelő feladatot, de idén az újonnan kiírt pályázaton már a Századvég Alapítvány vezette konzorcium lett a befutó – írta a Napi.hu. A feladatuk az lesz, hogy 1,36 milliárd forintért 4 évig képviseljék az Egyesült Államokban és Kanadában a magyar érdekeket.

Pontosabban ez azt jelenti a kiírás szerint, hogy a megbízás elsődleges célja “a magyar kormány döntéseiből következő politikai üzenetek artikulációja az amerikai kormányzat, kongresszus, média, illetve a politikai döntéshozatalra befolyással bíró egyéb szereplők és szervezetek felé”. Ezen kívül a munka része a külpolitikai, gazdasági-pénzügyi és kommunikációs tanácsadás is a magyar kormánynak.

Obama

Ha bővebben is kíváncsi, mit érdemes még tudni a pályázó cégről, és a megíbzázásról, kattintson!

Lesz szépíteni való

A közelmúltban volt néhány olyan magyar húzás, ami miatt lesz dolga a nyertes pályázónak. Gondoljunk csak Orbán Viktor illiberális demokráciát szorgalmazó beszédére, vagy arra, hogy még Barack Obamáig is eljutott, hogyan korlátozzák nálunk a civil szervezetek működését (Norvég Alap ügye). Bill Clinton pedig nemrégiben pént- és hatalommániásnak mondta a magyar kormányfőt, akit sokkal tartozik az USA-nak, mégis a tekintélyelvű demokráciát építők követői közé sorol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik