Belföld

Szigetvári: tiszteletreméltó Falus döntése

Szigetvári Viktor sajtótájékoztatóján kiemelte: Bokros Lajos széleskörű tiszteletnek és közbizalomnak örvend.

A társelnök az MTI szerint elmondta, bízik abban, hogy a fővárosban a többi ellenzéki főpolgármester-jelölt is meggondolja magát, és visszalép Bokros Lajos javára.

Tarlós Istvánnak egy igazi kihívója van, Bokros Lajos, aki a demokraták összefogásának vezetője – jelentette ki Szigetvári Viktor. Hangsúlyozta azt is, hogy Bokros Lajos tisztességéhez nem fér kétség, korrupciós ügy soha nem érintette.

Szigetvári Viktor a közös gyulai baloldali polgármesterjelöltet, Bod Tamást bemutató sajtótájékoztatón az Együtt önkormányzati választási programjának két hangsúlyos elemére hívta fel a figyelmet: a helyi közpénz felhasználásának átláthatóságára és a helyi nyilvánosság “demokratizálására”.

Jelezte, hogy az október 12-ei választáson mandátumhoz jutó képviselőik már a képviselő-testületek első ülésén indítványozni akarják, hogy az önkormányzati szerződéseket tegyék fel az önkormányzatok nyilvános honlapjára. Kezdeményezik azt is, hogy az önkormányzati fenntartású sajtó kerüljön többpárti ellenőrzés alá.

Bod Tamás polgármesterjelölt a sajtótájékoztatón kiemelte: a választások előtt nyilvános vitára invitálja jelölttársait. Hangsúlyozta: Gyulán “az egyetlen valós és érdemi alternatívát” jelentik a DK, az Együtt-PM és az MSZP közös polgármester- és képviselőjelöltjei, velük lehet leváltani a kormánypártok “helyi helytartóit”. Gyulából “nyugodt, klassz kisvárost csinálunk” – mondta.

Szigetvári Viktor hétfőn a Hír24-nek adott villáminterjúban azt mondta, Bokrossal új lendületet kaphat a kampány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik