Belföld

Matolcsy főiskolája kerülhet a kórház helyére

A Magyar Nemzeti Bank vette meg az Izsáki úti kórházépületet. Az orvosok és betegek elmennek, a közgazdászképzés érkezik.

Csütörtöktől költöznek az orvosok és a betegek a kecskeméti megyei kórház Izsáki úti épületéből a Nyíri útra. 12 milliárd forintból, EU-támogatással építettek új kórházi szárnyat.

A kórházigazgató a Baon.hu-nak elmondta, hogy rég vártak a költözésre, amelynek már tavaly meg kellett volna történnie. A betegek és eszközök átszállítása nem fog sokáig tartani, egy osztály egy nap alatt végezhet a költözéssel, melyhez helyi vállalkozók is felajánlották segítségüket.

A kiürített Izsáki úti tömb a Magyar Nemzeti Bank tulajdona lesz, ahol valószínűleg felsőfokú közgazdászképzést indítanak. A jegybank több mint kétszázmilliárd forintot, a teljes magyar felsőoktatás költségvetésének csaknem kétszeresét adja saját alapítványainak közgazdászképzés céljára, a nagymértékű költések miatt az ellenzéki pártok Matolcsy György MNB-elnök bizottsági meghallgatását és állami számvevőszéki vizsgálatot kezdeményeztek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik