Belföld

Szerdáig marad a napsütés

A héten éjszaka sem várhatóak fagyok, napközben pedig 20 fok közelébe melegedhet a hőmérséklet, szerdától megnövekedhet a felhőzet.

Hétfőn a reggeli, kora délelőtti órákban itt-ott még lehet köd, ezt leszámítva az ország nagy részén ismét többórás zavartalan napsütés várható. Napközben a Dunántúlon a déli szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 23 fok között valószínű, késő estére 9, 15 fokig hűl a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Kedden napos, csapadékmentes idő várható fátyolfelhőkkel, csupán a Dunántúlon várható néhol több felhő, illetve itt még délelőtt is lehetnek ködös területek. A változó irányú szél gyenge marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 4 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul.

Szerdán észak felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de a déli tájakon még többórás napsütésre számíthatunk. Estig csak néhol lehet gyenge zápor. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 5 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Csütörtökön a nap első részében erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd szakadozik a felhőzet, és az ország északnyugati felén délután már hosszabb időre is kisüt a nap. Szórványosan számíthatunk csapadékra, napközben a megnövekvő gomolyfelhőzetből főleg záporokra, nagyobb területen a Dunától keletre. Az északira forduló szél a Dunántúlon helyenként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Pénteken a változóan, gyakran erősen megnövekvő felhőzet mellett néhány órára kisüt a nap. Főként a déli és keleti megyékben lehet kisebb eső, illetve alakulhat ki zápor. A keleti szél többfelé megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik