Belföld

Gyurcsányék belenéznének a Szijjártó-szülők zsebébe

A Szijjártó-villa kapcsán arra szólította fel a Demokratikus Koalíció a külügyminisztert, hogy tegye nyilvánossá, szülei milyen közpénzekre pályázhattak az utóbbi időben.

A DK számára nem világos, hogy Szijjártó Péter szüleinek miből van akkora vagyona, hogy fiuk luxusvillájának finanszírozásában ki tudják venni a részüket. A Demokratikus Koalíció felszólítja Szijjártó Pétert, hogy haladéktalanul tegye nyilvánossá, szülei 2010 óta milyen állami és önkormányzati pályázatokon vettek részt, azokon mekkora összegeket nyertek el – derül ki a DK közleményéből.

Mint írják, a Demokratikus Koalíciót továbbra sem hagyja nyugodni, hogy miből vette öt fürdőszobás dunakeszi palotáját a korábban puritán kormányzást és politikát hirdető Szijjártó Péter.

A nemrégiben külügyminiszternek kinevezett Szijjártó Péter nagylelkű szülei támogatásával 167 millió forintért vásárolt magának egy 400 négyzetméteres luxusházat Dunakeszin. A gazdagon díszített bútorokkal és egy aranyszínű csillárral is ellátott ház nem csak vételárával kelt feltűnést. Fenntartása is komoly összegeket emészt majd fel.

Az RTL Klubnak a politikus azt mondta, hogy a házra ráment a megtakarítása nagy része, emellett felesége tízmilliós megtakarítását is ráköltötték. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik