Belföld

Bokros nem lép fel a fosógalambok ellen

Bokros elmondta, hogy nem tett semmilyen ígéretet az őt támogató baloldali pártoknak. Úgy gondolja, hogy a főpolgármester kötelessége, hogy a város minden politikai érdekét integrálja – ha a baloldal lesz túlsúlyban a közgyűlésben, akkor az ő képviselőikkel kell majd együttműködnie. „Nem érdemes felelőtlenül ígérgetni, különösen olyan körülmények között, amikor a hanyatló nyugat adófizetőinek pénzét költjük bármire: fejlesztésre, felújításra, karbantartásra” – fejtette ki.

A jelölt elmondta, hogy az önkormányzatoktól rengeteg feladatot elvettek. Kevés feladat, kevés felelősség, kevés pénz maradt, de ezt a visszájára kell fordítani: nem a rossz pénzügyi helyzetet kell stabilizálni, hanem új feladatokkal feldúsítani az önkormányzatot, amihez vagyonra, jövedelemre és közvetlen külső támogatásra van szükség.

Az interjúban az is szóba került, hogy a galambok ellen, akik „lefosták a Dior-öltönyét”, amikor MoMa-pólóban gyűjtött aláírást, nem készül fellépni. „A galambok szabad madarak, arra repülnek és arra fosnak, amerre ők akarnak” – mondta Bokros Lajos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik