Belföld

Bajban van a számokkal Szijjártó Péter

Eltévedt a tízmilliók útvesztőjében a külügyi tárca vezetője, amikor vagyongyarapodásának részleteiről számolt be. Sajtófőnöke sietett a segítségére.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és felesége házvásárlásáról szóló szerdai és csütörtöki híradásokban a ház vételárának forrásai között egy 12 millió forintos tétel hibásan szerepelt, a miniszter szüleitől kölcsönbe és ajándékba kapott összegek pedig fordítva szerepeltek – tudatta Fülöp Judit, a miniszter sajtófőnöke csütörtökön a távirati irodával.

Az írás szerint 68 millió forint a miniszter saját megtakarításaiból, 10 millió forint felesége megtakarításából, másik 10 millió forint felesége szüleitől, 79 millió pedig a miniszter szüleitől származik. Utóbbi összeg 45 millió forint kölcsönből és 34 millió forintnyi ajándékból tevődik össze.

Amint megírtuk, az RTL híradója a héten több ízben is foglalkozott a frissen kinevezett külügyminiszter bravúros vagyongyarapodásával. Legutóbbi riportjuk a tárcavezető 167 milliós házvásárlásáról szólt. A minszter az RTL-nek azt mondta, hogy a házra ráment a megtakarítása nagy része, emellett felesége tízmilliós megtakarítását is ráköltötték. Szüleitől 33 millió forintot kapott ajándékba és 34 millió forintot kölcsönbe, a feleség szüleitől pedig tízmilliót kaptak ajándékba. Ezek az összegek szorultak most pontosításra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik