Belföld

Gyurcsány kicsiben gondolkozik

Az önkormányzati választások estéjén “nem fog vörösbe és kékbe borulni az ország”, ezért a kis lépések taktikáját kell követni, nem mondva le arról, hogy a baloldali ellenzék összeáll egy demokrata párttá – mondta szerdai győri fóruma előtt, sajtótájékoztatón Gyurcsány Ferenc.

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke kitért arra is: “az adósmentő programmal a Fidesz bedobta a választási kampány atombombáját”, de ha igaz a hír, hogy a kormányzat 1700 milliárdos kiigazításra készül, akkor merőben új helyzetet teremt azzal, hogy átalakítja az ország gazdasági és szociális helyzetét. “Ki fog derülni, hogy mindaz, amit négy éven keresztül mondtak, az hazugság volt” – mondta Gyurcsány Ferenc néhány száz fős hallgatósága előtt.

Orbán “három zsebet zsebelt ki”

A DK elnöke hangsúlyozta: a miniszterelnök 2010 óta “három zsebet zsebelt ki eddig”, a nyugdíjpénztárból 3 ezer, a közszolgáltatóktól és a bankoktól ezer-ezer milliárd forintot elvéve. “Úgy én is tudnék élni, mint Csekonics, hogy a mások pénzét költöm” – fűzte hozzá Gyurcsány Ferenc.

Álláspontja szerint a következő éveket a kormányra kerülésre felkészülés jegyében kell töltenie a demokratikus ellenzéknek, mert “Orbán után nem lehet ugyanazt csinálni, mint előtte; ahhoz túlságosan belemart az országba”, túl szélesre mélyítette a szakadékot a tehetősebbek és a tovább már nem terhelhető szegények között.

Azt hangoztatta: nem automatikus, hogy a Fidesz vereségéből a demokratikus közép fog profitálni, elképzelhető, hogy egy ilyen fejlemény a jobboldali radikalizmust erősíti. Részvételre biztatta hallgatóságát, megjegyezve, az idei harmadik országos választást “visszafogott, nyugodt, helyenként fáradt kampány” előzi meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik