Belföld

Újabb 300 milliót költenek a Várkert Bazárra

Pedig Lázár János miniszter szerint végeztek a felújítással, sőt egyszer át is adták a komplexumot. Igaz, itt-ott még foltozgatni kell.

Lázár János szerint a Várkert Bazárnak csak egyetlen átadója volt, az áprilisi, mert az augusztusi átadó tulajdonképpen a Lánchíd utca felavatása volt. A Miniszterelnökséget vezető minszter a jobbikos Sneider Tamásnak fejtette ezt ki.

A parlamenti képviselő arra volt kíváncsi, hogy mikor lesz kész a Várkert Bazár, és miért kellett többször átadni a felújított komplexumot, hiszen augusztus végén is szerveztek egy ünnepséget – írja a hvg.hu.

Lázár szerint a Várkert Bazár komplexumának a legtöbb része látogatható, de a felújításának és bővítésének uniós projektje 2015 tavaszán zárul, és addig előfordulhatnak még garanciális javítások, amelyek komolyabb munkavégzéssel is járhatnak. Úgy fogalmazott, hogy “a rekonstrukciója és bővítése” elkészült, “és eddig egyetlen alkalommal adták át”.

A hvg.hu megjegyzi, hogy ehhez képest a kedd délután kijött Magyar Közlöny szerint a kormány újabb 300 millió forintot szán azonnal a Várkert Bazár fejlesztésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik