Belföld

Együtt a Szijjártó vagyon nyomában

Nem akarják elhinni, hogy a külügyminiszter-jelölt többet tesz félre, mint amennyit keres.

Az Együtt-PM ismét vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez Szijjártó Péter ellen. A pártszövetség egyúttal felszólítja a parlamenti képviselőket, hogy ne válasszák meg külügyminiszterré a fideszes politikust, aki érdemtelen a magyar diplomácia vezetésére. 

“A sajtóban megjelent információk és az interneten bárki által hozzáférhető képviselői vagyonnyilatkozatok tanúsága szerint Szijjártó Péter, Orbán Viktor régi fegyverhordozója rendkívül jól kezeli saját megtakarításait. A leendő külügyminiszter három ingatlan mellett 82 millió forintos megtakarítást is összehozott úgy, hogy kizárólag politikusként, közpénzből van jövedelme” – tudatta az Együtt-PM.

A szövetség több mint gyanúsnak tartja, hogy Szijjártó tavaly másfélszer annyi pénzt takarított meg, mint amennyit keresett. Ez felveti annak gyanúját, hogy “a miniszterjelölt illegálisan is szert tesz jövedelemre”. Noha korábban a balközép ellenzéki pártok közösen kezdeményezték, hogy a hatóságok vizsgálják meg, miként nőhetett Szijjártó Péternek 2013-ban 10 milliós fizetés mellett a megtakarítása csaknem 15 millióval, ám sem “az igazságszolgáltatás szervei, sem a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hónapok óta nem tett semmit az ügyben”. Ez botrányos – írta a szövetség, amely szerint a hatóságok csak asszisztálnak a fideszes politikusok mesés gazdagodásához, hiszen Rogán Antal is sokkal többet költ, mint amennyit keres.

“Az orbáni rendszer lényege, hogy ha fideszes vagy, bármit megtehetsz, mert a hatóságok nemhogy üldöznének, de kimosnak téged” – közölte az Együtt-PM, amely a vagyonnyilatkozati eljárás mellett minden jogi lehetőséget meg fog ragadni, hogy kiderüljön, hogyan váltak krőzussá a fideszes politikusok. 

Mesterházy Attila szerint a megoldás, hogy Szijjártó egy gazdasági fenomén. 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik