Belföld

Bokros: Félnek tőlem?

Bokros Lajos örömmel olvasta a Magyar Nemzet hétfői ingyenhirdetését arról, hogy tárgyalásba kezdett Falus Ferenccel, a baloldali összefogás főpolgármester-jelöltjével. A reklámot köszöni, de korrekcióval él; “a hazugságot ugyanis mégoly veretes sajtóorgánumtól sem fogadom el, mint ez a valaha szebb időket látott fideszes hírharsona”.

A tények a következők – írta Facebook-oldalán.

“Falus Ferenc meghívott reggelire, én pedig szívélyes meghívását köszönettel elfogadtam. A Modern Magyarország Mozgalom elnökeként világossá tettem, hogy a főpolgármesteri-jelöltségről semmilyen körülmények között nem lépek vissza. Önöknek pedig világossá teszem, hogy nem kértem sem pénzt, sem médiafelületet – különösen nem olyan körülmények között, amikor ezt Önök ingyen és kérés nélkül is biztosítják számomra. Tisztelettel tudatom Önökkel, hogy remek állásom van, tanár vagyok a Közép-Európai Egyetemen, így arra sem szorulok rá, hogy bárkitől állást kérjek. Az Önök hirdetése arra volt jó, hogy leleplezze Önöket: félnek tőlem! Budapest népe, köszönöm növekvő támogatásukat!” – tudatta Bokros Lajos, aki írását a MoMa főpolgármester-jelöltjeként jegyezte.

Előzőleg a Magyar Nemzet azt írta, hogy háttértárgyalások folynak arról, hogy a főpolgármesterségért vívott harcban Bokros Lajos visszalép Falus Ferenc javára, akinél a Nézőpont kutatása szerint nagyobb a támogatottsága. Cserébe pénzt, médiafelületet és gazdasági főpolgármester-helyettesi posztot kér a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) vezetője. A Magyar Nemzet szerint a Falus kampányát irányító Együtt–PM-nek nagy gondot okoz a jelölt rossz szereplése, ezért kezdtek háttértárgyalásba Bokrossal. A lap több szocialista informátora csak annyit ismert el, hogy aggodalom és hiányérzet van a közös baloldali főpolgármester-jelölt eddigi kampánya miatt. Falus Ferenc a lapnak azt mondta, nem hisz a Nézőpontnak. Tagadta azt is, hogy ő lépne vissza Bokros javára, noha ezt korábban ő maga vetette fel korábban az ATV reggeli műsorában. Akkor arról beszélt: visszalép, ha van olyan személy, akinek nagyobb az esélye Tarlós ellen.

Közben egy másik balliberális főpolgármester-jelölt, Magyar György a HVG.hu-nak nem zárta ki, hogy visszalép Bokros Lajos javára. Az ATV Egyenes beszéd című műsorában közölte: csütörtökön, a Republikon Intézet konferenciáján dönthetnek a (balliberális) főpolgármester-jelöltek arról, hogy ki kinek a javára lép vissza.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik