Belföld

80 milliót kaptak Orbán kedvenc természetjárói

80 milló forintot küldött a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) a Magyar Természetjárók Szövetségének, illetve 15 millió forintot a Századvég Politikai Iskola Alapítványnak - többi közt ez derül ki abból a dokumentumból, amelyet az MFB az Átlátszó blognak küldött közérdekű adatigénylést követően.

Magyar Természetjárók Szövetségének elnöke az Átlátszó által csak “az Orbán-kormány új kedvenc milliárdosának” nevezett” Garancsi István, “aki mostanában a felcsúti stadion VIP-páholyában szokott mutatkozni Orbán Viktor miniszterelnökkel”. A szövetség „a már meglévő erdei közjóléti turisztikai létesítményekhez illeszkedő egységes rendszer kiépítésének támogatására” kapta a pénzt.

A blog azt is kifejti, hogy a “kormány által is prferált” Századvégnél az MFB a politikatudományi és civil menedzsment képzést, könyv- és folyóirat kiadást, a szakpolitikai és civil közvélemény kutatást, illetve a Civil Információs Centrumot támogatta.

A fejlesztési bank ezeken kívül 14,8 millió forintot adott a Napkelet 2000 Bt. 6-8 éves gyerekek alapfokú oktatási programjára, illetve 8 millió forintot a HÁLÓ Közösségi Központ támogatására, valamint 6 millió forintot a Szépművészeti Múzeum Múzeum Café című magazinjára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik