Belföld

A Fidesz és Juhász Péter megint egymást osztja

JuhászPéter “egy jogerősen elítélt drogos hazudozó”, akinek céges érdekeltségei sajtóhírek szerint hétmillió forintos adótartozást halmoztak fel – így kommentálta a Fidesz-frakció Juhász Péter vasárnapi beszédét.

Üzent neki a Fidesz

Az Együtt-PM V. kerületi polgármesterjelöltje egyebek mellett azt mondta a baloldali budapesti polgármesterjelölteket bemutató sajtótájékoztatón, hogy szerinte az átláthatóság megteremtése azért fontos, mert a Fidesz folyamatosan csorbítja az információszabadságot. Kérdésre azt is hozzátette, nem igazak azok a hírek, hogy hétmilliós tartozással szűntek volna meg cégei.

A Fidesz parlamenti frakciója az MTI-hez eljuttatott közleményében erre azt írta: “nem lehet polgármesterjelölt az, aki büntetett előéletű, aki drogos, aki adótrükköző, akinek cégei hétmillióval károsították meg a magyar államot”.

Ki mit akar leplezni

Juhász Péter pedig így reagált minderre: a Fidesz napok óta adócsalással és drogkereskedelemmel hoz összefüggésbe. A két vád valóságalapja pontosan megegyezik egymással: az égvilágon semmi nem igaz belőlük. Nem foglalkozom drogkereskedelemmel, és semmilyen adótartozásom nincsen – szögezte le.

Azzal vágott vissza, úgy véli, a Fidesz azért próbálja személyét lejáratni, hogy elterelje a figyelmet Rogán Antal magától növekedő luxusingatlanáról, vagy Szentgyörgyvölgyi Péter féláron vásárolt önkormányzati lakásáról. Esetleg arról, hogy a kerület volt alpolgármestere ellen jelenleg is büntetőeljárás zajlik vesztegetés miatt.

Juhász szerint nyilván azt sem akarják nagy dobra verni, hogy programjuk egyetlen szóból áll csupán: folytatjuk. Hát, ne folytassák! Azt is megjósolta, hogy október 12-én a belvárosi polgárok el fogják küldeni őket oda, ahová valók.

Az újabb hazugságok miatt pedig ismételt polgári jogi keresetet nyújt be a Fidesszel szemben, jó hírnévhez való joga megsértése miatt. Ezt megtette már pár napja is, amikor hasonló pengeváltás történt a kormánypárt is közte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik