Belföld

Kövér: a választással Brüsszelnek üzenhetünk

A magyarországi baloldal "saját hazája ellen próbál a brüsszeli porondon áskálódni", így a mostani választás kiállás is a kormány mellett - jelentette ki a házelnök Szentendrén, a város Fidesz-KDNP-s polgármesterjelöltjével közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Az Országgyűlés elnöke Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő pénteki nyilatkozatát úgy értékelte, hogy a szocialisták mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy megnehezítsék Navracsics Tibor biztosjelölt munkáját. “Ezért nekünk is érdemes folytatni, és ki kell állnunk ezért a kormányért, a választás pedig jó alkalom erre” – közölte.

Kövér László azt mondta: sokan gondolhatják úgy, hogy ennek a választásnak elenyésző a tétje – minden felmérés azt mutatja, hogy a Fidesz-KDNP meg tudta őrizni a támogatottságát -, de ez nem igaz. Nemcsak az a tét, hogy alkalmas embereket sikerül-e választani a települések élére, hanem az is, hogy az újabb megméretésen támogatja-e Magyarország politikai közössége azt a kormányt, amelyik az elmúlt négy esztendőben sikeresen visszarántotta az országot a szakadék széléről, hozzákezdett olyan alapvető problémák megoldásához, mint a devizahitelesek csődhelyzete vagy amelyek húsz évvel ezelőtti hibás politikai döntésekből fakadtak. A külföldi tulajdonú és monopolhelyzetben lévő szolgáltatók például gyakorlatilag “gátlás nélkül szivattyúzták ki az emberek zsebéből a forintokat” – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik