Belföld

Juhász beperli a Fideszt

Jó hírnév megsértése miatt pert indít a Fidesz ellen Juhász Péter – közölte a pártszövetség pénteken az MTI-vel. Felidézték, hogy a Fidesz szerda este kiadott sajtóközleményében az szerepelt, “azt régóta tudjuk, hogy az Együtt-PM egyes vezetőinek drogkereskedelemben van tapasztalatuk, hiszen Juhász Pétert, az Együtt-PM társelnökét kábítószer-csempészet miatt ítélte el jogerősen a magyar bíróság”.

Az Együtt-PM szerint a közleményben a becsület csorbítására alkalmas valótlan állítások, híresztelések szerepelnek, de büntetőjogi felelősség megállapítása helyett Juhász Péter, Budapest 5. kerületének polgármesterjelöltje polgári jogi keresetet nyújt be a Fidesszel szemben. Úgy véli, a kormánypárt megsértette jó hírnévhez való jogát. Az Együtt-PM politikusa becsülete megsértéséért 3 millió forint kártérítést követel a Fidesztől, melyet jótékony célra tervez felajánlani.

Emellett Juhász Péter felszólítja a Fideszt, hogy vonja vissza az említett közlemény állításait, és nyilvánosan kérjen tőle bocsánatot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik