Belföld

Lemondott a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke

Palkovics Péter 2010 június óta töltötte be a tisztséget, lemondását a földművelésügyi miniszter elfogadta.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal felelt az uniós mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatások kifizetéséért.

Palkovics azzal indokolta a lemondást, hogy az Európai Unió Közös Agrárpolitikájának 2007 és 2013 közötti költségvetési ciklusa lezárult. A hivatal végrehajtotta az erre az időszakra vonatkozó feladatait, a következő ciklus végrehajtása pedig már teljesen elkülönülő, új szakmai feladat – áll az indoklásban.

Palkovics Péter a továbbiakban a versenyszférában akar elhelyezkedni.

Az LMP szerint Palkovics lemondása összefüggésben állhat a hivatal ellen indított EU-vizsgálattal. Sallai R. Benedek, a párt képviselője sajtótájékoztatón elmondta: az Európai Unió csalás elleni hivatala több milliárd forintos magyarországi forrásfelhasználást ellenőriz a vidéki játszótereknél felmerült kiemelkedően magas beruházási költségek miatt. Egy évvel ezelőtt hasonló botrány volt jogtalanul igénybevett területi alapú mezőgazdasági támogatások miatt.

Sallai R. Benedek szerint ezek játszhatnak közre a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnökének távozásában. A párt felszólította Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert és a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt is az ügy kivizsgálására.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik