Belföld

Kirúgás és gondnok gondok Orbán falujában

Az ügyben most a falu jegyzőjének írt nyílt levelet az a független polgármesterjelölt, akit múlt pénteken nem engedtek be a Faluházba, noha korábban még úgy volt, tarthat ott fórumot. Horváth Judit úgy tudja, Felcsút vezetői az eset miatt a gondnokot akarják kirúgni, mert a faluban – egy korábbi képviselő-testületi döntés alapján – önkormányzati épületben semmilyen politikai eseményt nem lehet szervezni. (Alcsútdoboz polgármester-jelöltje, Váradi András a magyarnarancs.hu-nak azt mondta, a gondnok kirúgásáról neki is beszélt a jegyző.)

Mészáros Lőrinc független kihívója nyílt levelében azt kérte, őmiatta ezt ne tegyék, a férfi ugyanis „jóhiszeműen járt el az ügyben, a vétke legfeljebb annyi lehet, hogy nem értesült időben a vonatkozó önkormányzati határozatról, így azt alkalmazni, és arról engem időben értesíteni sem volt lehetősége”. Nyílt levelében Horvát Judit azt is megígérte, hogy a jövőben – elkerülendő, hogy az iránta érzett esetleges szimpátiájuk vagy puszta tájékozatlanságuk miatt a településen mások is így járjanak – nem fog Felcsúton önkormányzati tulajdonú ingatlanon bemutatkozási lehetőséget kérni.

A magyarnarancs.hu szerint a politizálást tiltó önkormányzati határozat augusztus hetedikén egy rendkívüli ülésen született, de Felcsút honlapja szerint aznap ez nem is volt napirendi pont, az önkormányzat honlapjára pedig még mindig nem töltötték fel az ülés jegyzőkönyvét, se a határozatokat, de a rendeleteket sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik