Belföld

48 percet vártak a mentőre

A Király utcánál lett rosszul egy férfi a hétvégén, akihez egy ott szórakozó társaság hívta ki a mentőket, ám a mentősök csak 48 perc múlva érkeztek meg – írja a Blikk.

Szerencsére egy tűzoltóautó is erre járt, ennek köszönheti az életét a férfi, akihez szívinkfarktus gyanúja miatt riasztották a segítséget.

A tűzoltók segítettek

„Bárataimmal iszogattunk szombaton este egy szórakozóhely teraszán, amikor arra figyeltünk fel, hogy egy férfi a telefonfülkéből kilépett, és összeesett. Fennakadt a szeme és szakadt róla a víz. Azonnal hívtuk a 104-et, de úgy tűnt, hiába” – mondta a társaság egyik tagja, Dobai Tamás a Blikknek.

A mentőautó nem sokkal a hívás után fel is bukkant, csakhogy szirénázva elszáguldott mellettük. Később azt mondták, azért, mert eltévedtek. Szerencsére épp a környéken jártak a tűzoltók, akik megálltak, és segítettek az összeesett férfinak. Ellátták és betakarták, amíg a mentősök kiértek a beteghez. A mentő 48 perc alatt ért a helyszínre.

Csak eső ne essen

A Blikk szerint azonban nem csak a tájékozódással van gond a mentőszolgálatnál. Egy a laphoz került videofelvétel szerint eső esetén is komoly gondok lehetnek. Az egyik esetkocsi vezetőfülkéjébe ugyanis úgy ömlik az eső, hogy a mentők jobban jártak volna, ha esernyővel szállnak a kocsiba.

„Amint éreztük, hogy a nyakunkba ömlik a víz, jeleztük a hibát a műszaki vezetőnek. Nem panaszkodhatunk, hiszen az autót lecserélték: helyette egy olyan mentőkocsit kaptunk, amelynek az ablakát nem lehetett felhúzni.” – mondta a Blikknek egy neve elhallgatását kérő mentőtiszt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik