Belföld

Határozatképtelen volt Tarlós kora reggeli közgyűlése

A Fővárosi Közgyűlés kedd reggelre összehívott ülésére Tarlós Istvánon kívül mindössze heten mentek el, igaz, ők szocialisták és függetlenek voltak.

Ennyien mentek el a szocialista és független képviselők által kezdeményezett rendkívüli ülésre, amit azonban reggel hét órára hirdetett meg a kormánypárti többséggel rendelkező testület. Kedd reggel aztán Tarlós István főpolgármester megállapította a határozatképtelenséget, mert a 34 tagból rajta kívül mindössze heten voltak a teremben.

A rendkívüli ülésen nem jelentek meg a Fidesz-KDNP és a Jobbik képviselői, a szocialisták közül öten, a függetlenek közül pedig ketten mentek el. 

Tarlós István az ülés bezárása után újságírók előtt azt mondta, hogy a szocialisták teljesen váratlanul, egyetlen előterjesztés készítése nélkül hívatták össze a közgyűlést, majd bejelentették, hogy nem jönnek el rá. Majd “néhányan mégis bejönnek, és előadnak itt performanszt” – tette hozzá a főpolgármester, megjegyezve, ehhez nem szeretne mást hozzáfűzni.

Hétfőn a főpolgármester a Facebookon adott hangot értetlenségének, hogy az ellenzéknek túl korai a 7 órai kezdés. “Nem tudom, miről fog szólni a keddi rendkívüli közgyűlés. A rendkívüli ülést a baloldali ellenzék kezdeményezte, majd mivel reggel 7-kor kezdődne, bejelentették, hogy az az ő bioritmusokkal nem fér össze. Én valamikor reggel 4-kor keltem, és mentem naponta Százhalombattára dolgozni. A baloldali ellenzék akkor mondja el a munkásoknak, orvosoknak, tanároknak, hogy kezdeményeztek egy közgyűlést, de a reggel 7 az nekik túl korán van, a múltkor az esti időpont nem stimmelt nekik. Erősen kétséges, hogy ez a közgyűlés létrejön. Teljesen értelmetlen is, hiszen parlamenti ülés sem volt a választás előtti hetekben. Ilyen hozzáállás mellett a baloldali ellenzéknek talán inkább wellnessbe vagy kávéházba kellene járnia, nem pedig a várospolitikával foglalkoznia”- írta Tarlós a közösségi oldalon.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Olvasói sztorik