Belföld

Az év tanévbotránya – már lázadnak a szülők

Nyílt levél ment az oktatási tárcához. A pénzük se kelljen, ha a véleményük nem kell.

A Kazinczy Iskola Szülői Munkaközössége a tárcának írt válaszában megköszönte a gyors reagálást és a minden bizonnyal alapos vizsgálatot, amely eredményét az alábbi két mondatban össze is foglalták:

“A Miskolci Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában a tanév rendben elindult, a gyerekeket semmilyen hátrány nem érte. Az igazgatónő megbízását adminisztrációs okok miatt csak később tudta átvenni.”

A szülők ezzel nem értenek egyet. Szerintük “még sincs minden rendben – és nem is lesz!” A szülők adminisztrációs hibát sejtenek annak hátterében, hogy a megbízott igazgató tudtukkal csak szeptember 2-án adta be felmondását előző munkahelyén, a Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvodában, miközben augusztus 15-től élt kinevezése a Kazinczyban, „még ha később is vette azt át. Ezek szerint két hétig két különböző intézményben állt alkalmazásban”.

Az adminisztráció ördögének számlájára írnák azt is, hogy augusztus 25-én a miskolci tankerület utasítására a Kazinczyban az általános igazgatóhelyettes elindította a tanévet, mivel a megbízott igazgató, Dávid Enikő tíz nappal korábbi kinevezéséről nem tájékoztatták. „A hadseregben anno azt mondták: mindig az utolsó parancs az érvényes!” – írták a szülők, akik azt is kérték, hogy az oktatási tárca vegye a fáradságot, valakit küldjön le a fővárosból Miskolcra, hogy személyesen kivizsgálja az esetet. „Beszéljenek egyenként az elnémított tanári kar tagjaival, vizsgálják meg Dávid Enikő eddig kiadott intézkedéseit, és természetesen mi is állunk az Önök rendelkezésére!”

A szülők azt feltételezik, hogy ha a tárcának és a KLIK-nek nem számít a véleményük, akkor nem számít a pénzük sem. Éppen ezért meg fogják tagadni az iskolai támogatások befizetését: a diákönkormányzat, az iskolai sportkör, a tisztasági felszerelések és az iskolai alapítvány támogatását. A jövőben adójuk 1%-val sem kívánják támogatni Dávid Enikő iskoláját.

A szülők este hétkor a Miskolci Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola (Miskolc, Középszer u. 3.) előtt mécsest gyújtanak, és újból kinyilvánítják véleményüket Dávid Enikő kinevezésével kapcsolatban. Az ügyben ugyanakkor a tantestülettől és a pártpolitikai nyilatkozatoktól teljesen elhatárolódnak.

Korábbi cikkeink az iskoláról:

Dagad az év tanévbotránya – szülők a tűréshatáron
Rettegnek a tanárok a „házi kedvenctől”

Itt az év tanévbotránya – iskola a tűréshatáron

Ajánlott videó

Olvasói sztorik