Belföld

Tarlós wellnessbe, kávéházba küldte az ellenzékét

„Nem tudom, miről fog szólni a keddi rendkívüli közgyűlés. A rendkívüli ülést a baloldali ellenzék kezdeményezte, majd mivel reggel 7-kor kezdődne, bejelentették, hogy az az ő bioritmusokkal nem fér össze. Én valamikor reggel 4-kor keltem, és mentem naponta Százhalombattára dolgozni. A baloldali ellenzék akkor mondja el a munkásoknak, orvosoknak, tanároknak, hogy kezdeményeztek egy közgyűlést, de a reggel 7 az nekik túl korán van, a múltkor az esti időpont nem stimmelt nekik. Erősen kétséges, hogy ez a közgyűlés létrejön. Teljesen értelmetlen is, hiszen parlamenti ülés sem volt a választás előtti hetekben. Ilyen hozzáállás mellett a baloldali ellenzéknek talán inkább wellnessbe vagy kávéházba kellene járnia, nem pedig a várospolitikával foglalkoznia”- írta Tarlós a közösségi oldalon. 

A kormánypártok főpolgármester-jelöltje egyébként hétfőn is korán kelt, mert reggel már beszélt a Kossuth rádió 180 perc című műsorában. Megismételte, hogy a baloldali program finanszírozhatatlan, belátható időn belül megvalósíthatatlan. Jövőképnek sem túl jó, hiszen semmiféle ütemezés nincs benne, nincsen tisztában sorrendekkel, költségekkel. A  program olyan ígéreteket tesz, amelyek “megvalósítására semmi esély”. Azokhoz sem jogalapja, sem eszköze, sem hatásköre nincs a fővárosnak. Tarlós István a kormány és a főváros együttműködését gyümölcsözőnek nevezte, majd feltette azt a költői kérdést, hogy “mire lehet inkább számítani, hogy egy olyan főpolgármester kap a kormánytól támogatást, amelyikkel 1990 óta szövetségben van, vagy egy olyan vezető, aki állandóan “gyalázza a kormányt, tüntet ellene, lenácizza”?

Tarlós “erősen kétségesnek” nevezte már a rádióban is közgyűlés keddre összehívott rendkívüli ülését, de ott arról is beszélt, hogy a Fidesz-frakció is bejelentette, hogy nem vesz részt a rendkívüli ülésen.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik