Belföld

Nőtől már nem kell tartania Tarlósnak

Fürst Izabellát visszaléptette a főpolgármester-jelöltségtől Schmuck Andor szociáldemokrata pártja és a Magyar Nők Szövetsége. A döntés oka nem ismert.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Magyar Nők Szövetsége és a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja közös elnökségi ülésen döntött arról, hogy Fürst Izabella főpolgármester-jelöltet már nem támogatják, nem indítják a 2014-es önkormányzati választásokon. A felvett ajánlóíveket a törvényi határidőnek megfelelően a Fővárosi Választási Iroda részére leadják. A két szervezet az önkormányzati választásokon a fővárosban és az országban továbbra is együtt működik. A pozíciók helyett továbbra is a tisztességes politizálást tartják a legfontosabbnak

Fürst Izabella a döntést tudomásul vette, és minden érintettől bocsánatot kért. A jelölt vasárnap még felszólalt Schmuck Andor mellett. Erős és szolidáris Budapestet ígért, amely fel tudja venni a harcot a szegénységgel, a munkanélküliséggel.

Most Schmuck Andor Facebook- oldalán egy videoüzenetben megköszönte a több mint 6 ezer választónak a támogatást, majd annyit közölt, hogy politikai rutintalansága miatt elkövetett egy hibát, így elfogadja hogy az őt jelölő szervezetek visszaléptették. “A továbbiakban is önöket szeretném szolgálni, azonban nem szeretnék következmények nélküli országban élni. Ezért vállalom a felelősséget” – fogalmazott a volt főpolgármester-jelölt.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik