Belföld

Miniszterek lehetnek a polgármesterek

Jönnek a Fidesz erős emberei. Kósa Lajos válthatja a honvédelmi, Rogán Antal a fejlesztési minisztert - írja a Népszabadság. 

A választások előtt még a lap is úgy tudta, hogy Simicskó István vagy Mengyi Roland válthatja Hende Csabát, akinek a HVG szerint már októberben, az önkormányzati választások után távoznia kell. A Népszabadságnak sem az időpontot, sem a lehetséges befutókat nem erősítették meg névtelen kormányzati forrásai. Inkább azt valószínűsítették, hogy Kósa Lajos lehet a legesélyesebb a honvédelmi miniszteri posztra. Szerintük nem lehet véletlen, hogy a választások után a Fidesz ügyvezető alelnöke a rendészeti és honvédelmi parlamenti bizottság elnöke lett.

Miniszter lehet Rogán Antal is, aki a kormányalakításkor még nem akart fejlesztési miniszter lenni. Állítólag a posztot azt követően veszi majd át Seszták Miklóstól, ha a jelenlegi tárcavezető által levezényelt Simicska–Orbán-háború az enyhüléses szakaszba ér, és már nem lesz elvárás, hogy a fejlesztési tárca első embere frontálisan szembe meneteljen Simicska Lajos és Nyerges Zsolt cégbirodalmával – írja a lap, amely szerint tartja magát az a feltevés is, hogy Orbán Viktor 2017-ben köztársasági elnök lehet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik