Belföld

Indul a Fidesz-KDNP-turné

Hétfőn indulnak országjárásra a FIDESZ-KDNP politikusai az önkormányzati választási kampány részeként — közölte a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Nyitrai Zsolt elmondta: az országjárásban Orbán Viktor miniszterelnök, a kormány tagjai és az államtitkárok mellett a Fidesz más vezető politikusai és európai parlamenti képviselői is részt vesznek, akik igyekeznek a lehető legtöbb helyre eljutni.

A Fidesz-KDNP önkormányzati választási kampányának három szintje lesz: települési, fővárosi és megyei közgyűlési – közölte.

Határidőn és minimumon túl is gyűjtik az aláírásokat

A fideszes politikus arról is beszámolt, hogy péntekig minden jelöltjük leadta az októberi választáson való induláshoz szükséges támogatói aláírásokat. Mindenhol az előírt aláírásszám sokszorosát gyűjtötték össze – jelezte, kiemelve azt is, hogy minden megyei jogú városban és fővárosi kerületben indul kormánypárti polgármesterjelölt, ez tudomása szerint “egyedülálló a pártok között”. Megjegyezte, országszerte több mint 1100 polgármester- és több mint négyezer önkormányzatiképviselő-jelöltjük van, akik kormánypárti jelöltként vagy függetlenként, de a pártszövetség támogatásával indulnak.

Noha legkésőbb hétfő 16 órakor le kell adniuk a polgármester- és képviselőjelölteknek az összegyűjtött ajánlószelvényeket, a Fidesz tovább gyűjt.

Nyitrai Zsolt azt mondta: az aláírások gyűjtését szeptember végéig biztosan folytatják a választókkal kialakítandó közvetlen párbeszéd érdekében, és így a hónap végén adnak tájékoztatást arról, hány aláírást gyűjtöttek összesen.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik