Belföld

Tarlós: egyre élhetőbb Budapest

A főpolgármester a Népligetben, a Múltidéző Piactér és a SzeptEmber Feszt ünnepélyes megnyitóján felhívta a figyelmet, hogy a fővárosban folyamatosan javul a közterek és az épületek állapota, így nem véletlen, hogy 2014 első félévében több mint 4 százalékkal nőtt a Budapesten eltöltött vendégéjszakák száma. “2008-ban visszaesett a vendégéjszakák száma, most pedig meredeken emelkedik, már 6,5 millió felett tartunk” – fűzte hozzá Tarlós István, aki a rendezvény másik szervezőjéről, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamaráról azt mondta: régóta “meghitt” kapcsolatban él és dolgozik egymás mellett az önkormányzat és a szervezet. 2011-ben együttműködési megállapodás is született közöttük, amely – Tarlós szerint – nem elhanyagolható eredményekhez vezetett már eddig is.   

Szatmáry-Jähl Angéla, a BKIK kereskedelmi tagozatának elnöke azt mondta: a 164 éves múltra visszatekintő szervezet ezzel a rendezvénysorozattal tiszteleg hagyományai, illetve a régmúlt idők polgárai és családjai előtt, akik alapítóként közreműködtek a kamarai rendszer megalkotásában. Hozzátette, hogy a céhek korától napjainkig a kézművesség, a kereskedelem és a gasztronómia mindig központi eleme volt a fővárosi iparosok világának, így a budapesti börzéknek és piacoknak is.

Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), illetve a SzeptEmber Feszt ötletgazdái által szervezett rendezvény megnyitóján a kormánypártok főpolgármester-jelöltje hangsúlyozta: ez az eredmény a fővárosnak és a kamarának egyaránt köszönhető. A fesztivál egész hétvégén tart a Népligetben, ahol a látogatók a korabeli vásárok hangulatával ismerkedhetnek meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik