Belföld

Hétfőn indul a Bubi

Vége a próbaüzemnek, és jövő héttől már bárki nyeregbe pattanhat – persze csak ha fizet.

Hétfőn végre elindul a fővárosi közbringarendszer, a MOL Bubi – közölte a BKK. Hétfőtől lehet jegyet vagy bérletet venni. A bérletek idén még kedvezményesek, és szeptember 22-ig 100 forintba kerül egy hetijegy is.

A BKK közölte, a rendszer átadása számos kisebb hiba javítása miatt késett, ám a több mint 2000 tesztelő észrevételeinek elemzése alapján a próbaüzem alatt felmerült hibák, kényelmetlenségek többségét már menet közben javította a Közbringa Kft.

A tesztüzemről a BKK azt írta, a többség általában kényelmesnek találta a zöld bringákat, és úgy ítélte meg, hogy MOL Bubi kártyával is könnyű használni a rendszert. A visszajelzések alapján azonban a BKK számos kisebb kényelmi fejlesztést végez még a kerékpárokon a következő hetekben, ezek viszont nem akadályozzák a rendszer indítását, mivel nem hibák, hanem kényelmi szintet javító fejlesztések – ilyen például a gumik könnyebb kivitelűre cseréje is, mely a kerékpár könnyebb hajthatóságát célozza, de nem jelenti azt, hogy a mai abroncsok hibásak lennének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik