Belföld

Rövidebb pórázra fogják Falus Ferencet

„Biztos nem lesz még egy lebőgés, kivesszük a vödröt a kezéből” – mondta az Indexnek egy, a kampányra rálátó baloldali politikus. Az ellenzéki főpolgármesterjelölt elképesztő videóval állt elő a múlt héten, ami után a pártok úgy döntöttek, mostantól nem hagynak neki nagy mozgásteret.

A portál szerint Falus csapatából kirúgtak egy embert és eldöntötték, hogy egy mindennap ülésező hárompárti stáb fogja megszabni Falus napi teendőit. Korábban Falus úgy vállalta a jelöltséget, hogy a saját csapatával dolgozhat és független sajtós irányítja kommunikációját, de a vödrös videó mindent megváltoztatott.

Az Index azt is írja, hogy miután múlt héten végre találkozott a főpolgármesterjelölt és az MSZP elnöke, Tóbiás József azt kérte, ne kelljen közösen kiállniuk a találkozó után és közös fotó se készüljön. Állítólag az is felmerült a szocialistáknál, hogy kihátrálnak Falus Ferenc mögül és jobb jelöltet keresnek, de ezzel nem foglalkoztak komolyabban, mert akkor borulna az ellenzéki egyezség és lehetetlen helyzetbe kerülnének az ajánlásgyűjtés közepén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik