Belföld

Fegyelmiket osztanak a gólyatábori erőszak miatt

Két kari hallgatói önkormányzat elnökségét is felfüggesztette az ELTE, az egyiket obszcén rigmusok miatt. Szigorítják a gólyatáborok szervezésének szabályait.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem keddi közleményében azt írta, hogy a nemi erőszakkal gyanúsított 38 éves férfi a fonyódi gólyatábor szervezői közt volt és a bölcsészettudományi kar hallgatója. Ellene fegyelmi eljárást indított az egyetem vezetése. Hozzátették, hogy mivel az illető szervezőként vehetett részt a rendezvényen, a gólyatábor előkészítése nem kellő gondossággal történt, emiatt a közreműködőkkel szemben is felelősségre vonást kezdeményeznek. A vizsgálat lezárásáig felfüggesztik a tanító- és óvóképző kar hallgatói önkormányzatának működését.

Azt is közölték, hogy az állam- és jogtudományi kar gólyatáborában az egyetem normáival élesen szembenálló rigmusokat skandáltattak az elsőévesekkel, amivel súlyosan vétettek mind az egyetem normái, mind a gólyatáborok valós céljai ellen. Az ezzel kapcsolatos vizsgálatok lezárultáig itt is felfüggesztik a kari hallgatói érdekképviselet működését, a személyi felelősökkel szemben a lehető legszigorúbban járnak el. Hétfőn az Index írta meg, hogy válogatott ocsmányságokat énekeltetnek a szervezők a hallgatókkal, egy meglehetősen primitív szöveg nemi erőszakra is utal.

Az ELTE felfüggeszti a gólyatáborok szervezésének eddigi rendszerét is, azokat a továbbiakban az egyetem vezetése által meghatározott és számon kért minőségi garanciákkal tartják meg, a hallgatói önkormányzatok együttműködésének lehetőségéről további egyeztetést indítanak.

Az intézkedéseket azzal magyarázza az intézmény, hogy a hallgatói önkormányzatok nem tudtak élni a rájuk bízott felelősséggel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik