Belföld

Az LMP ráhajt a nőkre

A jelenlegi politikai palettán csak az LMP áll ki következetesen a nők mellett, kizárólag ők tesznek azért, hogy a nőknek kevesebb hátrányt, megkülönböztetést kelljen elszenvedniük és emellett könnyebben vállalhassanak gyermeket – állította Szél Bernadett az LMP társelnöke, aki Csárdi Antallal, a párt főpolgármester-jelöltjével ismertette újságírók előtt a párt elképzeléseit.

A közbiztonságra is rápörögnének

Az LMP társelnöke hatpontos fővárosi programjuk első elemeként említette, hogy “nemi szempontú költségvetést” alkalmaznának Budapesten, vagyis minden városi kiadást megvizsgálnának abból a szempontból is, hogy az milyen hatással van a nők helyzetére.

Szél Bernadett másodikként a közbiztonság javítását említette. Erről Csárdi Antal azt mondta, a közvilágítás és a térfigyelő kamerák fejlesztésével javítanák a jelenlegi helyzetet.

Tanácsadó irodákat nyitnának

Az LMP programjának harmadik eleme a babakocsik előtti akadálymentesítés, valamint gyermekbarát hivatalok kialakítása – mondta a párt főpolgármester-jelöltje, aki hozzátette: a bölcsődei férőhelyeket megdupláznák és jelentősen emelnék az óvodai helyek számát is.

Szél Bernadett negyedik szándékként a női és férfi bérek közötti különbség csökkentését nevezte. Hangsúlyozta, az önkormányzati cégek vezetőit szankciókkal ösztönöznék a két nem közötti bérkülönbség mérséklésére.

Az LMP emellett előbb fővárosi, majd kerületi szintű bizottságokat hozna létre a nők elleni erőszak visszaszorítása érdekében, továbbá olyan tanácsadó irodákat állítanának fel, ahol a nők munkavállalási, jog és életviteli tanácsokat kaphatnak – fejtette ki Szél Bernadett programjuk ötödik és hatodik pontját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik