Belföld

A becsődölt e-naplók okozhatnak káoszt az iskolákban

Szerdára több száz iskolában leállt az e-napló szolgáltatás, így 4-500 iskolában nem tudják regisztrálni a tanulókat – értesült az Index.

A jövő hét hétfői iskolakezdés előtt az intézményekben éppen adminisztrációs nagyüzem van: zajlanak az utolsó pótvizsgák, és a jelentkezések lezárása miatt ez az utolsó hét lenne a legfontosabb az adatok felvitele az évkezdés szempontjából. Az állami tulajdonú Educatio Kft. azonban az éjjel, előzetes bejelentés nélkül leállította a rendszer üzemeltetését – derül ki az Index cikkéből.

A szolgáltatás helyett az érintett 4-500 iskolában csupán az Educatio üzenetét olvashatják, amely szerint a folyamatban lévő közbeszerzési eljárás ideje alatt a jogtulajdonos nem járult hozzá a rendszer augusztus 26. utáni üzemeltetéséhez.

Az elektronikus adatkezelésre átállt iskolák számára ez a rendszer az egyetlen esély, mivel a papír alapú nyilvántartás teljesen megszűnt. Ha most hagyományos osztálynaplót rendelnének, több hónap kellene, amíg a vásárlás átfutna a központosított iskolarendszeren.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik