Belföld

Szelektív gyűjtés – ezért teljesen fölösleges

Olvasónk felháborodottan írja, hiába gyűjti szelektíven a szemetet, azt kitenni nem tudja.

A fejekben van baj, ez egyértelmű. Amikor az üvegnek szánt kukába papír, gumi és rongy – korábban kismacska is – kerül, a fémdobozok helyére meg a közeli üzletekbe érkező áru csomagolását dobják, akkor még messze vagyunk az áhított nyugattól.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, korábban sokan arról számoltak be, jöttek ugyan üríteni a szelektív kukákat, de egy autóba, vegyesen öntötték azok tartalmát.

Almási István Vásárhely polgármestere, egyik korábbi fórumán meg is osztotta félelmét a jövőt illetően. Az szép dolog, hogy a város hamarosan áttér a chipes, szelektíven gyűjthető kukás rendszerre, de ez bizony kétséges sikereket hozhat.

Mindenki ürítés után fog fizetni, így ha szelektív hulladékát, vagy a kommunális vegyes szemetét valaki csak kéthetente teszi ki, máris megspórolta a szemétdíj felét. Almási elmondta, ezért nagy az esély rá, hogy a város környékén megszaporodnak az illegális szemétlerakók. Erre azonban készülni fognak, a közterület felügyelet várhatóan járni fogja a határt.

Olvasónknak köszönjük a levelet és a fotókat. Továbbra is várjuk a hasonló jelzéseket, témákat, ötleteket facebookon, vagy a vasarhely24@gmail.com email címre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik