Belföld

Kulcsra zárják a pláza mozgássérülteknek fenntartott vécéjét

El kell kérnie a kulcsot annak, aki a Győr Plázában használni akarja a WC-t. A bevásárlóközpont vezetői megindokolták a döntést.

A kulcsot kérje a takarító személyzettől – ez áll a mozgássérültek számára kialakított toalett ajtajára kitéve a Győr Plázában – írja egy olvasóra hivatkozva a Kisalföld.hu.

A portál megkereste a pláza vezetőségét. Ők azt a magyarázatot adták, hogy “Egyes látogatóink a széppé varázsolt mosdókra kimeríthetetlen beszerzési forrásként tekintenek”.

És így folytatják: „Napi rendszerességgel kell pótolnunk a wc ülőkéket, wc keféket, csaptelepeket, pelenkázó betéteket, melyek óriási terhet rónak a Győr Plazára. Sajnos ennek a sziszifuszi küzdelemnek lett az az eredménye, hogy némelyik mozgáskorlátozott mosdónkat zárva kell tartanunk (északi mozgáskorlátozott és déli férfimosdóban a mozgáskorlátozott került bezárásra, a déli női folyamatosan fogadja az azt igénybe venni kívánókat)”.

Az üzemeltetők hozzáteszik, hogy a mellékhelyiségeket folyamatosan takarítják, így könnyű belefutni egy takarítóba, akitől el lehet kérni a kulcsot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik