Belföld

Bárki átélheti a csodálatos élményt

Augusztus 19-én aki csak szeretné, kipróbálhatja Vásárhely új versenyzongoráját, akár Szentpéteri Csilla mellett ülve is.

Szent István Király Ünnepe alkalmából, augusztus 19-én nyílt napon tekinthetik meg és próbálhatják ki az érdeklődők a széles körű társadalmi összefogásból  vásárolt Steinway hangversenyzongorát Hódmezővásárhelyen, a BFMK-ban.

A széleskörű társadalmi összefogás segítségével vásárolt Steinway zongora megérkezésétől kezdve a közösségi élet részévé is vált: a többhónapos hangolási folyamatot úgy szervezték meg, hogy a helyi zeneiskolás diákok, a zeneakadémia tehetségei kisebb hangversenyek, zenei táborok keretében kipróbálhassák a nem mindennapi hangszert – mondta el Vágó János a zeneiskola igazgatója.

19-én kedden bárki megtekintheti és megérintheti a különleges hangszert; délelőtt leckét vehetnek a gyerekek a zeneiskola  zongoratanárától, délután Szentpéteri Csillával játszhatnak négykezest vagy kelhetnek hangpárbajra a vállalkozó kedvűek Vásárhely új zongoráján. A művésznő egy meglepetéssel is készül a napra.

A zenei előképzettség előny, de nem feltétel, ám aki csak kicsit is ért a zongorához mindenképpen próbálja ki, mivel egyedülálló élmény játszani rajta. Ezt mi is tanúsíthatjuk, igaz jó mélyen veszett el bennünk csak egy Kocsis Zoltán.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik