Belföld

Kunhalmi: nincs veszélyben az ellenzéki megállapodás

Kunhalmi Ágnes szerint az elsimítandó kérdések száma minimális, ám azok érdemben nem veszélyeztetik az ellenzéki pártok közti megállapodást.

Az MSZP budapesti elnöke szombaton újságíróknak azt mondta, hogy a szocialisták előző napi budapesti küldöttértekezletén a hárompárti (MSZP, DK, Együtt-PM) tárgyalódelegáció hétfői megállapodásának megfelelő döntés született. Ezúttal is hangsúlyozta: elfogadták a koordinált indulást, Falus Ferenc főpolgármester-jelölt személyét, a kerületi polgármesterekre vonatkozó személyi javaslatokat és a körzetekre vonatkozó arányszámokat.

Ugyanakkor vitatottnak nevezte néhány kerületi képviselő-testületi hely sorsát, de kiemelte: szerintük két-három kerületi mandátum nem veszélyezteti az összmegállapodást. A nyitott kérdéseket a következő napokban elsimítják a helyi pártszervezetek – fűzte hozzá.

Kunhalmi nyilatkozata annak fényében különösen érdekes, hogy az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció is kiakadt a megállapodás MSZP-s verzióján. Az Együtt-PM megdöbbentőnek tartja, hogy a szocialista párt budapesti szervezete egyoldalúan átírta a budapesti önkormányzati együttműködésről szóló, hétfőn megkötött megállapodást. A pártszövetség szombaton arra szólította fel az MSZP-t, hogy ne veszélyeztesse az ellenzék budapesti megállapodását.


Fotó: MTI / Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik