Belföld

Vadászok váltják a gazdákat

Háromnapos vadász-horgász kiállítást tartanak augusztusban Hódmezővásárhelyen.

Vadászok és horgászok veszik birtokba augusztus utolsó hétvégéjén a Hód-Mezőgazda Zrt. kiállító centrumát. Idén ugyanis itt Hódmezővásárhelyen, az Állattenyésztési Napok jól bejáratott helyszínén rendezik meg e két szakma-hobbi-sport egyik legnagyobb találkozóját a Vadhoffot.

A nyár végi expo célja, hogy platformot adjon a téma avatott ismerőinek, ugyanakkor népszerűsítse a vidéki életformát, ápolja, őrizze a magyar horgászat és kiváltképp a hazai vadászat évszázados hagyományit.

Mint azt a szervezőktől megtudtuk, az idei rendezvény a „Vadászat és a ló” gondolata köré épül. Ennek megfelelően, egyebek mellett lesznek vadászkocsi és vadászfogat bemutatók, hajtó- és akadályversenyek, tematikus kiállítások, valamint lovasvadászat, Hubertus-lovaglás is.

A lovashagyományok mellett a Vadhoffra kilátogatók megismerhetik többek közt a különböző fegyvertípusokat, az ismertebb vadászkutya fajtákat, vagy épp az Alföld legkedveltebb hal- és vadételeit is.

A szervezők ígérete szerint a kiállításokon, bemutatókon és vásárokon kívül számos verseny és vetélkedő, illetve stand-up comedy (Badár Sándorral) és koncert (Fourtissimo fúvós zenekar) is lesz majd a még formálódó,  háromnapos programban.

Forrás: Youtube.com/hatvanger

Ajánlott videó

Olvasói sztorik