Belföld

Ki a találékony, ha nem a vásárhelyi fiatal?

Egy ízig-vérig vásárhelyi nem riad meg attól, ha sakkozni szeretne, de sem tábla, sem bábuk nincsenek kéznél.

 

Kedves olvasónk, Hack Zoltán küldött képet és rövid beszámolót, arról, hogy szolid bulizás közepette, hogyan törték át a sakktábla hiány okozta hegynyi akadályt.

Vásárhely egy kis csendes utcájában két sakkozni vágyó az esti sütögetés mellett úgy döntött, már pedig ők sakkozni fognak. Igen ám, de sem tábla, sem bábuk nem voltak égen-földön sem.

Sebaj, az udvar elegáns kockakövei pont kiadták a 8*8-as négyzetrácsot, a fekete mezőket pedig igen kreatívan fekete szigetelőszalaggal jelezték.

 

A bábuk már keményebb diót jelentettek. Na de sebaj, sütkérezni akartak, de a tűz még várhat, így a fekete gyalogok helyét a tűzrevaló foglalta el ideiglenesen. A fehér bábukkal több szerencséjük volt. Kiürült, vagy félig üres sörös dobozok lettek a fehér parasztok.

A bástyák narancs, a lovak kóla üdítőből készültek, rejtély miért éppen ebben az elosztásban. Mivel az ücsi elfogyott a fehér futóknak megtette két üveg befőtt is. A király ezen oldalon alkohol mentes sör lett, a királynő pedig egy ásványvizes palack.

 

Az összeállítás non plus ultráját a fekete tisztek hozták meg. Mivel a tárgyak fogytak, a kreativitás nem, szétnéztek mi van még az udvaron. Lássuk. A két fekete bástya helyét két festőhenger foglalta el (nóóórmális?), a két ló virágcserépből készült. A futók helyére cserepes virág került, méghozzá sílusosan futómuskátli.

A királynő itt egy elegáns sárga locsolókanna lett, a király pedig – kapaszkodjunk meg – egy gazdátlan papucs.

 

A sakk-kedvelő fiatalok miután agyukat az ötlettel már megterhelték még hajolgattak is egy órát a parti alatt, ahol embert próbáló feladat lehetet észben tartani a szokatlan figurákat. Végül aztán a fekete sereg diadalmaskodott – áll a nem mindennapi beszámoló végén.

Gyönyörű volt. Köszönjük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik