Belföld

Orbán törvényt sértett a kinevezéssel

Az MSZP szerint a kötelező meghallgatás nélkül lett Szabó Hedvig a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatója.

Levélben fordult a belügyminiszterhez a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke. Azt tudakolta, hogy a tárcavezető javaslatára valóban kinevezték-e Szabó Hedviget a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatójává. Molnár Zsolt kiemelte, az új főigazgatót előzetesen meg kell hallgatnia a nemzetbiztonsági bizottságnak.

A szocialisat politikus az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett rá, hogy a Magyar Közlönyben ennek dacára már megjelent, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős miniszter javaslatára július 16-i hatállyal Szabó Hedviget nevezte ki a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatójává.

Miután a főigazgatót kinevezése előtt nem hallgatta meg Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága, Pintér Sándortól vár választ arra Molnár Zsolt , hogy a közlönyben megjelentek megfelelnek-e a valóságnak, és ha igen, akkor miként történhetett meg, hogy “figyelmen kívül hagyták a nemzetbiztonsági törvényben foglalt előzetes meghallgatási kötelezettséget”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik