Belföld

Otthagyja a vs.hu-t a főszerkesztő

Kerényi György és a tulajdonos másképp gondolkodnak a lap „középen állásáról" – tudta meg a hvg.hu.

Távozik Kerényi György a tavaly indult vs.hu hírportáltól – tudta meg a hvg.hu. A távozó főszerkesztő a szerdai bejelentésekor állítólag arról beszélt az újságíróknak, hogy ő és a tulajdonos másképp gondolkodnak a lap „középen állásáról”.

A hvg.hu úgy tudja, jelen volt a kiadó ügyvezetője, Száraz István is, aki Kerényi mondatát nem kommentálta, viszont arról beszélt, hogy további fejlesztések várhatóak, bővíteni akarja a szerkesztőséget és már tárgyal az új főszerkesztő kinevezéséről.

A vs.hu tavaly november elején 25 fős szerkesztőségi stábbal indult.

Kerényi 2006 és 2010 között az MR1-Kossuth Rádió főszerkesztője volt. Ő indította Magyarország első cigány rádióját, a Rádió C-t és dolgozott a Magyar Narancsnak is.

Közben megérkezett a vs.hu közleménye:

Szeptember 1-vel távozik a főszerkesztő, de októberig még segít az ügyvezetőnek. Utódját hamarosan kinevezik. Kerényi György egy évvel ezelőtt alapítóként csatlakozott az online hírportált létrehozó csapathoz és a szerkesztőség felépítése, valamint a működés üzemszerű beindítása után most távozik. Döntését azzal indokolta, hogy a vs.hu jövőjéről alkotott elképzelései néhány ponton eltértek a vezetőség által megfogalmazott távlati céloktól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik