Belföld

Pásztor konzultációt indít

„A miskolciak kezükbe akarják venni sorsukat, itt akarják megoldani, orvosolni a város bajait, ehhez együttműködésre, toleranciára van szükség” – ezt hangoztatta Pásztor Albert, a baloldal miskolci polgármesterjelöltje hétfői sajtótájékoztatóján.

A volt rendőrkapitány, akit az MSZP, a DK és az Együtt helyi szervezete támogat, azt mondta, hogy „város–konzultációs” sorozatot indít mindazokkal, akik támogatják a jelöltségét – idézte a jelöltet az MTI. Pásztor azt is mondta, hogy kezeli a nincstelenek problémáját, támogatja a feltörekvőket, „de a gátlástalanoknak azt üzenem: én egész életemben a törvény és a rend szolgálatában álltam, a jövőben is erre számítsanak”.

Pásztor Albertet még 2000-ben az akkori fideszes többségű önkormányzat javasolta a rendőrkapitányi tisztségre. 2009-ben azzal vált országosan ismertté, hogy a rablások elkövetőinek cigány származásáról beszélt. Pásztor jelölése nagy vihart kavart, de a DK országos szinten is határozottan kiáll mellette. Szombaton DK-s tüntetők meg is vertek egy aktivistát, aki „Cigányozás helyett baloldali megoldásokat” táblát tartott fel a párt rendezvényén. Táskájába égő cigarettacsikket is dobtak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik