Belföld

Gyurcsány az RTL-lel sem állt szóba

Már a független színházak ellehetetlenítése is átlépte a kereskedelmi híradó ingerküszöbét, emellett választási ejnyebejnye és CBA is jutott a szombati műsorba.

Az RTL híradó kormánykritikus szeretetcsomagja azzal kezdődött, hogy elmondták: az EBESZ szerint a kormánypártok jogosulatlan előnyt szereztek az idei választáson, az előző ciklusban általuk átalakított választási rendszer segítette a Fideszt győzelemhez. A Fidesz persze nem fogadja el ezeket a vádakat, furcsa is lenne.

Beszámoltak a mai DK-dzsemboriról is, ahol a felbőszült DK-s trollok megagyalták Gulyás Márton civil trollt, és arról is szó esett, hogy Gyurcsány véleménye megváltozott a cigányozásról, például Pásztor Alberttel szemben már egészen megbocsátó így öt év távlatából. Nade itt jött a slusszpoén, hogy miközben – amúgy jogosan – ekézik Orbánt amiatt, hogy pirosbetűs ünnep, amikor rendes riporteri kérdésre válaszol, a mostani kényes helyzetben az RTL riportere elől is úgy sunnyogott el, hogy öröm volt nézni.

Majd az is kiderült, hogy a kilencmilliárd forintból felújított Várkert bazárban a CBA nyithat boltot. Egész biztosan nem ezért nyerték el a jogot, de azért felidézték, hogy a CBA-vezetők trafikokat is szép számmal nyertek, amúgy határozottan ki szoktak állni a Fidesz mellett, ott vannak például az emlékezetes Itt az idő-plakátok, vagy amikor Baldauf László a reklámújságban, az akciós párizsi mellett írta le, hogy olyan modern, nagy formátumú vezetőre van szüksége az országnak, akit Orbán Viktornak hívnak.

És jutott idő a független színházak kérdésére is – Schilling Árpád rendezőt szólaltatták meg arról, hogy társulatát, a Krétakört politikai okokból el akarják lehetetleníteni. A Krétakör amúgy igen élesen társadalomkritikus előadásairól ismert, az alternatív színházi szcéna egyik legfontosabb szereplője. Schilling megunta a szívózást, széttépte és kukába dobta a pályázatot, nem kér többet pénzt – zéró állami szerepvállalás, száz százalék alkotói függetlenség, ez a jelszó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik